De Wereld van Cacao

Meet de Makers
Wij zijn aan een te gek avontuur begonnen op zoek naar de unieke smaken en verhalen achter eerlijke cacao. Tijdens onze voortdurende ontdekkingstocht worden we keer op keer verrast door de enorme variëteit aan cacaobonen. Elke boon geeft een eigen smaak aan een reep chocolade, afhankelijk van land van herkomst, type cacaoboon en de manier van fermenteren en drogen op de plantage. De wereld van de cacao is zó groot dat we elke dag weer nieuwe smaken, nieuwe technieken en nieuwe gepassioneerde mensen ontdekken.

Wist je dat…

…er heel veel verschillende soorten cacao bestaan? Sommige handelaren, makers en kenners gebruiken een onderverdeling in 3 soorten: Forastero, Trinitario en Criollo. Weer andere professionals gebruiken een onderverdeling in 4 soorten: Forastero, Criollo, Amelonado en Nacional. En de echte nauwkeurige cacao fanaat gebruikt een onderverdeling in wel 10 soorten: Amelonado, Criollo, Nacional, Maranon, Contamana, Curaray, Nanay, Guiana, Iquitos en Purús.

Duizelingwekkend nietwaar? En dan hebben we alle hybride soorten nog achterwege gelaten!
Nou ja, waar het ons vooral om gaat is dat ze gekmakend goed smaken, en dat proef je terug in onze repen.

Luc en Per